VillaSjövik

VAD HÄNDER Höst, vår, vinter och sommar PÅ LJUSTERÖ?

 

Våren bör du vandrar på dom spännande naturstigarna och höra vårens alla fågelkvitter, jag kan garantera att du får ett leende på dina läppar när du hör vad fåglarna kvittrar.

Att bara promenera i Ljusterö skogar och uppleva ljuset, mossornas olika färger, känner doften och lugnet är bra för våra i dag stressade sinnen. 

Ljusterös naturstigar är markerade, (du hittar karta på rummet) med 3 och 6 km resp 1 mil.

Sagostigen för de minsta ligger vid starten, bakom Granliden.

Sommar på en skärgårdsö som Ljusterö där 1800 personer blir 30 000, liv och rörelse i vatten, klippor, restauranger och beach party. Med solen kommer leende och lätthet till skratt.

Vill du ge den kulturella ådran lite energi är du välkommen till Ljusterö olika museum,hembygdsmuseum, konstmuseum och flera beroende på årstid.

På Ljusterö Torg finns ATG ombud och systemombud. Vår välsorterade matvaruaffär Tempo, pizzeria,  restaurang och en utsökt ost och Delibutik, finner du på Ljusterö torg. 

På ost och Delibutiken finner du mycket annat än ost och där kan du även boka för dig och dina vänner en ost och vinprovningskväll samt en Bistrolokal med läckerheter.

Gör ett besök i vår lilla gårdsbutik på Mora gård som erbjuder flera presenttipps till bra priser. 

I Tranvik hittar du Ljusterö Gårdsbutiken där du både kan äta en god lunch eller handla hem lite godsaker. Eftersom det är en lantlig miljö med djur så är det även spännande för barnen.  Det är säsongsöppet ring för att få info 0704 069 53.

En skön promenad till en gammal, tyst fiskeby som heter Laggarsvik där du upplever en tillbakablick i hur det en gång var. Om du har packat ryggsäcken med  varm dryck och tilltugg kan du äta den högt uppe på Ljusterö huvud och njuta av den vackra utsikten innan du promenerar tillbaka till Villa Sjövik.

På Norra delen av Ljusterö hittar du Östra Lagnö Naturreservat en unik naturupplevelse med horisonten, stillheten, fåglarna och dom kala klipporna. Detta är lika unikt vilken årstid du än besöker platsen.

På vår idrottsplats i Laggarvik kan du utöva, fotboll, tennis, pingis, padel och Boule beroende av årstid. En mycket välbesökt och trevlig idrottsplats för ung och gamla.

Hösten svampplockning i en skärgårdsskog där du både njuter av den vackra skogen och kan fylla korgen med läckra svampar. Svampkorgen lånar du av Villasjövik för att fylla med skogens alla svampar. 

När du går hemåt igen går du förbi vår minilivs i Linanäs Hamn där du köper övriga ingredienser till en utsökt svampsoppa som du hittar recept på i rummet.

Har du sen tagit med någon god dryck till soppan så är kvällen till fullo med den fantastiska utsikten över Saxarfjärden.

Vinter då Ljusterö ligger i en tyst meditativ stillhet för att samla kraft för årets händelser.

Men är vintern kall och is på sjö och hav så åker vi långfärdsskridskor, skidor och pimplar abborre och kanske någon annan spännande fisk.

 

Välkommen

 

 

Kanske ett svalt dopp kan locka?

Det blir aldrig kallare är 3 grader.